Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rosicky interjú

     
Tomas Rosicky reméli, hogy ritka gólja a Leyton Orient ellen ismét elindíthatja őt az emelkedőn, aminek a végén a csúcsforma van, rengeteg góllal.

A cseh válogatott játékos fejjel vette be az ellenfél kapuját a Matchroom Stadiumban, miután napokkal korábban a nemzeti csapatban is találatot jegyzett. Ez amúgy Rosicky első gólja volt Arsenal-mezben 2010 januárja óta, és a találat őt magát is meglepte.

„Igaz, nem sok ilyet látni!” Mondta az Official Matchday Programme-nak. „Jó ívelést kaptam Nicklastól, és csak a hosszú sarok irányába kellett csúsztatnom.”

„Szerencsére sikerült, és nagy megkönnyebbülés ismét gólt szerezni. Igaz, hogy ez nagy hatással van az ember önbizalmára, szóval remélem, hogy mostantól menni fog. Gólt szerezni a válogatottban is fontos volt, szóval remélem, hogy jóra fordulnak a dolgok.”

Rosicky a Stoke City ellen végig a padon maradt, betegség miatt, de a 30 éves „veterán” reméli, hogy ki tudja venni a részét az Arsenal négyfrontos harcából.

„Mindnyájunknak türelmesnek kell maradnunk.” Mondta. „Mindenki játszani akar, természetesen, de ezért ilyen sikeres a csapat minden kiírásban – mert jó keretünk van, rengeteg lehetőséget kínálva a menedzsernek.”

„Mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik még mindig mind a négy fronton áll, és ez a jó játékosállománynak köszönhető. Személyemről beszélve, nehéz időszakom volt, amikor hosszú ideig beteg voltam, és mindig idő kell a formába lendüléshez. Már sokkal jobban érzem magam, élesebbnek, szóval remélem, hogy jól tudok majd teljesíteni, és a legjobbamat tudom nyújtani.”

Az csak később dől el, hogy a Ligakupa-döntőben erre meglesz-e a lehetősége, ez nagyban függ Cesc Fabregas egészségügyi állapotától. De akárhogy is legyen, Rosicky tisztában van a vasárnapi meccs fontosságával.

„Fontos lesz az egész csapatnak.” Mondta. „Emlékezzünk, sok fiatal srác van itt, akik nem nyertek eddig komolyabb kupát, szóval nagy lökést adhat nekik – úgy gondolom, hogy a Birmingham legyőzése nagyobb dolgok előfutára lehetne, hatalmas lépés a jövőre nézve.”

„Ha egyszer már megízlelte az ember a siker ízét, még inkább éhezni fog rá, szóval a vasárnapi létfontosságú meccs lesz számunkra.”

 

Elolvastad a cikket?                                       Milyen?

Igen                                                      

Nem

                                                                                

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.